Kognitiva hjälpmedel vid ms

Många med ms har ju stora eller små problem med sin kognition. Minnet sviktar, man upplever sig ha svårt med koncentration osv. Människor med andra npf diagnoser som Adhd/add mm kämpar oxå med dessa osynliga handikapp. Detta ämne rör mig djup, då jag oxå nyligen fick en adhd diagnos som tillägg till min ms diagnos. Fann denna artikel i svd som är väl värd att läsa om olika tips på appar.

Det finns hjälpmedel för dessa svårigheter, tack vare den tekniska utvecklingens snabba framfart. Det gäller att vara på hugget och söka olika appar själv. Inom sjukvården kommer inga stekta gråa sparvar att flyga in i munnen på en, Var din egen lyckas smed.

Man måste först börja med att ta reda på vad som man behöver hjälp med, ringa in exakt vad som är det kognitiva problemet, leta aktivt, ladda ner och sedan ge appen som man kan laddat ner till telefonen eller surfplattan tid att sjunka in och bli en del av ens vardag.

Jag använder google kalender med påminnelser
Astrid där man oxå kan lägga in påminnelser, samt, att göra listor
Evernote, som står skrivit om i artikeln. I detta program finns oändliga möjligheter till dokumentation, planering, man kan även koppla samman evernote och google. Man kan spela in samtal, möten mm Ge det tid, lek med appen, prova dig fram. Om du lär dig Evernote så har du vunnit mycket. Appen kommer att bli din personliga lilla sekreterare som kommer hjälpa dig hålla reda på vardagen.









Kommer att återkomma till kognitiva hjälpmedel längre fram.


http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/appar-for-studenter-med-till-exempel-adhd-som-behover-hjalp-med-koncentrationen_3927060.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20150307

Inga kommentarer: